Zeleninový salát s tuňákem
Suroviny:
1 ks hlávkového salátu 1 ks cibule 6 ks rajčat 1 ks červené či žluté papriky 250 g mrkve 1 konzerva tuňáka ve vlastní šťávě 0,5 ks salátová okurka 2 stroužky česneku 100 g majonézy 150 g bílého jogurtu 1 lžička krenexu 2 lžíce kečupu 1 špetka cukru veka, olej, sůl, pepř, petrželka
Příprava:
Zeleninu dobře očistíme. Salát a papriku nakrájíme na nudličky a cibuli na kostičky. Rajčata rozkrájíme na čtvrtky a mrkev nastrouháme nahrubo. Okurku rozpůlíme po délce a pak jí nakrájíme na plátky.
Z ryby slijeme šťávu a maso vidličkami roztrháme na kousky. Na pánvi rozehřejeme tuk. Přidáme prolisovaný česnek a kostičky veky, které opražíme dozlatova.
Majonézu rozšleháme s jogurtem. Osolíme ji, osladíme, opepříme a ochutíme křenem a kečupem.
Ve větší míse promícháme salát s 3/4 cibule, rajčaty, paprikou, 3/4 mrkve, okurkou a rybou. Zalijeme majonézou a ozdobíme petrželkou, cibulí a mrkví.
Zbylou majonézu a křupavé krutonky podáváme zvlášť.
0,5 balení těstovin 1 ks tuňáka 1 konzerva sterilovaného hrášku 1 konzerva konzervované kukuřice Uvaříme těstoviny - vřetena. Mezitim smícháme kukuřici, hrášek a tuňáka.Vřetena s tuňákem
Suroviny:
Příprava: