Zeleninový salát s tuňákem

Suroviny:

1 ks hlávkového salátu   1 ks cibule   6 ks rajčat   1 ks červené či žluté papriky   250 g mrkve   1 konzerva tuňáka ve vlastní šťávě   0,5 ks salátová okurka  2 stroužky česneku   100 g majonézy   150 g bílého jogurtu   1 lžička krenexu   2 lžíce kečupu   1 špetka cukru   veka, olej, sůl, pepř, petrželka

Příprava:

Zeleninu dobře očistíme. Salát a papriku nakrájíme na nudličky a cibuli na kostičky. Rajčata rozkrájíme na čtvrtky a mrkev nastrouháme nahrubo. Okurku rozpůlíme po délce a pak jí nakrájíme na plátky.

Z ryby slijeme šťávu a maso vidličkami roztrháme na kousky. Na pánvi rozehřejeme tuk. Přidáme prolisovaný česnek a kostičky veky, které opražíme dozlatova.

Majonézu rozšleháme s jogurtem. Osolíme ji, osladíme, opepříme a ochutíme křenem a kečupem.

Ve větší míse promícháme salát s 3/4 cibule, rajčaty, paprikou, 3/4 mrkve, okurkou a rybou. Zalijeme majonézou a ozdobíme petrželkou, cibulí a mrkví.

Zbylou majonézu a křupavé krutonky podáváme zvlášť.

 

Vřetena s tuňákem

Suroviny:

0,5 balení těstovin   1 ks tuňáka   1 konzerva sterilovaného hrášku   1 konzerva konzervované kukuřice

Příprava:

Uvaříme těstoviny - vřetena. Mezitim smícháme kukuřici, hrášek a tuňáka.